حقوق کسب و کار - گروه توسعه کسب و کار لم

حقوق کسب و کار - گروه توسعه کسب و کار لم


حقوق کسب‌ و کار از آن دسته موضوعاتی‌ است که امروزه در روابط کاری‌مان بسیار با آن سروکار داریم. در کنار شرکت‌های خصوصی با ایجاد و گسترش انواع مختلفی از کسب‌ و کارهای جدید از قبیل استارتاپ ها یا کسب‌ و کارهای نوپا، به تبع آن‌ها قوانین مختلفی به وجود آمده‌اند که برای ورود به این حوزه و ادامه فعالیت‌های افتصادی و تجاری‌مان باید بر بخش بیشتری از آنها آگاهی داشته باشیم.

شناخت نقش حقوق کسب و کار  در روابط کاری کمک می‌نماید تا کسب و کارها به عنوان موجودیت‌هایی مستقل از صاحبان و کارفرمایان آنها تعریف شوند زیرا شرکت‌های خصوصی تجارتی درست مانند افرادی که در جامعه با یکدیگر زندگی می‌نمایند مشمول قوانین و  قواعد حقوقی می‌باشند.

ما در ادامه این مطلب به معرفی حقوق مربوط به کسب‌ و‌ کار و مقررات شرکت‌ها، نکات مربوط به اساسنامه، حقوق سهامداران و هیئت مدیره و … می‌پردازیم، همچنین شما می‌توانید سوالات خود در رابطه با حقوق کسب‌ و کار را در پایان این مطلب بیان کنید تا ما به سوال شما جواب بدهیم.

حقوق کسب‌ و کار چیست؟

حقوق کسب‌ و کار که در برخی موارد به آن حقوق تجاری یا بازرگانی نیز گفته می‌شود، مجموعه‌ای از قوانین و مقررات ناظر بر فعالیت صاحبان کسب و کار، برای جلوگیری از ایجاد مشکلات حقوقی، تجاری و مالی آن‌ها است.

اکثر افرادی که شروع به راه اندازی یک کسب‌ و کار جدید می‌کنند، در ابتدای کار اطلاعی از مسائل حقوقی به‌خصوص قوانین ثبت شرکت‌ها و حقوق قراردادهای پیرامون این موضوع ندارند و همین مسئله باعث می شود که در ادامه راه با مشکلاتی روبرو شوند. فعالیت در حوزه‌ تجارت و راه اندازی یک کسب‌و‌کار دارای الزاماتی قانونی است که عدم توجه به آن‌ها، ممکن است منجر به از هم پاشیدن شرکت و کسب‌‌ و کار شود.

در حقوق کسب‌ و کار علاوه‌بر پرداختن به موضوعات جدیدی که مطرح می‌شوند قوانین مختلفی که کسب و کارهای جدید را با مردم، سایر شرکت‌ها و دولت مرتبط می‌کند پرداخته می‌شود. در این شاخه از حقوق انواع مختلفی از ترتیبات حقوقی از جمله قوانین ثبت شرکت‌های خصوصی، قوانین مالیاتی، مالکیت معنوی، اموال منقول و غیرمنقول، قانون استخدام، و موارد مشابه مطرح می‌شوند.

۳d gavel placed on books icon isolated

عامل اصلی بروز مشکلات در حقوق کسب‌ و کار چیست؟

  • عدم پرداخت وجه سهام؛
  • اختصاص سود بیشتر به مالکان سهام ممتاز نسبت به مالکان سهام عادی (درصد بیشتری سود تعلق بگیرد)؛
  • اولویت در دریافت سود؛
  • اعطای امتیاز هنگام تقسیم دارای شرکت در زمان تصفیه ترجیحاً سهام ممتاز پرداخت شود، یا در تقسیم دارایی باقیمانده شرکت، پس از پرداخت بدهی های آن، سهم بیشتری به نسبت سهام عادی تعلق گیرد؛
  • داشتن حق رای دو برابر در مجامع عمومی و یا امتیازاتی در اعمال مدیریت؛

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *